PROBI

Probi AB on johtava probioottisen tutkimuksen tekijä ja yritys perustettiin vuonna 1991. Probi AB:n maitohappobakteerivalmisteita myyvät johtavat elintarvike- ja terveysyritykset yli 40 maassa eri puolilla maailmaa.

Probin tarina alkaa kuitenkin jo 1980-luvulla Lundin yliopistollisessa sairaalassa Ruotsissa. Tuolloin muutama Lundin yliopiston tutkija pohti, miksi joidenkin tehohoitoa saaneiden potilaiden toipuminen oli muita vaikeampaa. Tämän seurauksena käynnistettiin siihen aikaan rohkea tutkimushanke, jonka tavoitteena oli tutkia, voisiko ”oikean” suolistobakteerin käyttöönotto auttaa pelastamaan kriittisesti sairaita potilaita.

PATENTOITU BAKTEERIKANTA

Tutkimushanke johti Lactobacillus plantarum (Lp299V®) -bakteerikannan löytämiseen ja patentointiin. On myös huomionarvoista, että Lp299V® on tutkimuksen aikana eristetty terveen ihmisen suolistosta, jossa sitä on terveillä ihmisillä luonnostaan. Terveessä suolistossa bakteerit elävät sopusoinnussa kehon kanssa ja stimuloivat kehon immuunijärjestelmää. On mielenkiintoista ajatella, että noin 70–80 % immuunijärjestelmästämme sijaitsee ruoansulatuskanavassamme. Vatsasta kannattaa siis pitää huolta!

Muistathan että ravintolisät eivät korvaa monipuolista ravintoa ja terveellisiä elämäntapoja.